DE VORBĂ CU „VOCEA FILMELOR”, IRINA MARGARETA NISTOR

09 mar 2018
Translator, interpret, producător TV & radio, dar mai ales critic de film și figură emblematică a cinematografiei românești – Irina Margareta Nistor este vocea care le-a tradus românilor mii de filme înregistrate pe casete video, o voce inconfundabilă ce a marcat o întreagă generație. 
Astăzi, doamna Irina Margareta Nistor este prezentă dincolo de voce. Este activă în industria cinematografică din România, lansează și participă la festivaluri de film, selectează și jurizează filme pentru diverse astfel de festivaluri și produce emisiuni radio pe care le animează cu invitați din industria cinematografică și cu o selecție din cele mai bune filme contemporane.
 
Am avut onoarea de a o avea invitată pe doamna Irina Margareta Nistor la InterContinental Athénée Palace chiar la evenimentul de lansare a proiectului „100 de chipuri”, atunci când fotograful Radu Chindriș i-a imortalizat portretul în sala Regina Maria a hotelului. Am descoperit atunci că această figură reprezentativă a industriei cinematografice românești nu este străină de hotel și că în mai bine de jumătate de veac, diverse ocazii au adus-o în acest hotel încărcat de istorie. 
 
Sunteți unul dintre cei 100 de români aleși într-un proiect care celebrează performanța, dedicarea, pasiunea, remarcabilul. Ce înseamnă pentru dumneavoastră să fii un om remarcabil, un reper în domeniu?
„Mă simt onorată și foarte pasionată în ceea ce fac, și mi-aș dori să inspir pe toată lumea să se dăruiască total în fiecare gest, astfel încât superficialitatea și indiferența să nu aibă niciodată câștig de cauză!”
 
Există vreo amintire care vă leagă de Athénée Palace? 
„Pentru mine a fost un reper dintotdeauna, la doi pași de Ateneu; aici am descoperit gustul rafinat al unui pui Kievskaia, în adolescență, în anii `70; în 1987 am petrecut o noapte la Athénée Palace, după nunta de la Biserica Boteanu, și am umplut o cadă cu flori, pentru că lumea tot nu știe că nu se aduc buchete decât la primarie; am avut un tort supraetajat, împodobit cu trandafiri mov și o rochie brodată, retro, ca la început de secol, racord cu Centenarul; am fost în mileniul III la Parade de modă fastuoase, cu muzică de jazz și l-am întâmpinat, pentru Fundația Vodafone, pe fiul cel mic al Reginei Angliei, prințul Edward, cu tot protocolul de rigoare! Prin urmare, amintiri ce se întind pe o jumatăte de veac!” 
 
THE QUADRILINGUAL PARFAIT/PARFAIT ÎN PATRU CULORI
În cadrul vizitei la hotel cu ocazia proiectului fotografic „100 de chipuri”, doamna Irina Margareta Nistor ne-a mărturisit că iubește gheața, cafeaua și ingredientele iuți. De aceea, în semn de apreciere pentru contribuția dânsei de a face alte culturi accesibile românilor prin toate filmele traduse de-a lungul vieții, patiserii de la Athénée Palace coordonați de Pastry Chef Mihaela Dima au creat un desert special, o înghețată parfait cu ciocolată neagră și mousse de ardei cayenne, jeleu de cafea și bomboane cu wasabi. 
 
Vă invităm să gustați acest desert în Café Athénée în săptămâna 26 -31 martie 2018.
 

 

 

 

DE VORBĂ CU „VOCEA FILMELOR”, IRINA MARGARETA NISTOR
DE VORBĂ CU „VOCEA FILMELOR”, IRINA MARGARETA NISTOR
DE VORBĂ CU „VOCEA FILMELOR”, IRINA MARGARETA NISTOR
DE VORBĂ CU „VOCEA FILMELOR”, IRINA MARGARETA NISTOR

Ai nevoie de mai multe informații?